bring it on...

Binnen Bushwick zijn we altijd op zoek naar social entrepreneurs met vernieuwende en disruptieve ideeën die de samenleving verbeteren. Ideeën die daadwerkelijk het verschil maken en primair gericht zijn op de realisatie van positieve, duurzame en significante maatschappelijke impact. We houden van getalenteerde en tot op het bot gemotiveerde social entrepreneurs die niet bang zijn om te falen, gek genoeg zijn om hun (maatschappelijke) dromen na te streven en weten waar ze zelf goed in zijn (en waarin niet).

onze focus

Onze missie is het ondersteunen van gedreven en enthousiaste social entrepreneurs bij de bouw en realisatie van hun social ventures. We richten ons daarbij uitsluitend op social ventures in de levensfase van 0 - 3 jaar. 

criteria

We ondersteunen uitsluitend social ventures. Een social venture is een bedrijf dat primair een aantoonbaar en manifest maatschappelijk probleem wil oplossen, en daar een businessmodel aan heeft gekoppeld waarmee de onderneming geld verdient. Social ventures die voor hun voortbestaan (grotendeels) afhankelijk zijn van subsidies of donaties vallen buiten onze scope. 

De dienst en/of het product van de social venture moet (in potentie) toegankelijk en betaalbaar zijn voor de meerderheid van de samenleving. Onze interesse gaat niet uit naar bedrijven die zich richten op de meest welgestelden en/of uitsluitend op een niche markt. 

In potentie moet de social venture internationaal schaalbaar zijn en zoeken we derhalve social entrepreneurs met internationale ambities. 

ONZE STIJL

We zijn direct, doelgericht, hands-on, soms confronterend, maar altijd uitdagend in de positieve zin van het woord. Tijdens ons werk zijn we niet zo van small talk en prietpraat. We richten ons liever op de bouw van jouw social venture. Maar voor een vet feest na kantoortijd mag iedereen ons altijd bellen.

Verder zijn we loyaal. Als we eenmaal onze steun hebben toegezegd aan een managementteam, komen we daar in de regel niet meer op terug.
Tot slot zijn we niet geïnteresseerd of op zoek naar een meerderheidsbelang in de social ventures die we ondersteunen.